Nevenov bicikl

KOJI BICIKL KUPITI?

Na ovo pitanje odmah pomislim - “Može li neko lakše, kao napr. koji auto da kupim ili koji laptop?” Kad je izbor toliko velik, razne marke, modeli, namjene, boje, cijene... razumljivo je da je teško odlučiti ( The Tiranny of Choice). Stoga je ponekad najjednostavnije otići u dućan i kupiti onaj koji nam se najviše sviđa. Slično bi vrijedilo i za automobile i laptope, kada ne bilo jedne male prepreke - cijene! Omjer cijene i kvalitete, isplati li se dati toliko i toliko za taj i taj bicikl, da ne nabrajamo slične nedoumice. Ovdje bi odgovor također mogao biti onaj čuveni - “ovisi”. Ovisi, a o čemu?

bicikl, glavni dijelovi
Glavni dijelovi bicikla

Kao prvo, trebalo bi znati za što će nam bicikl služiti: za vožnju po gradu, po makadamu, brdima ili samo po cesti. Trkaće bicikle ili nekad zvane “specijalke” ovdje nećemo spominjati, jer oni koji ih kupuju dobro znaju zašto to čine.

  • Vrste bicikala: Za vožnju po gradu postoje - gradski bicikli (City bikes), najčešće opremljeni blatobranima, zvoncima, svjetlima, štitnikom za lanac, a često i s nosačima i košaricama za prijevoz stvari. Stil vožnje bi trebao biti umjeren pa takvi bicikli u smislu kvalitete opreme - sjedala, gume, mjenjači i sl. nisu posebno zahtjevni. Koriste se gume za cestovnu vožnju, po mogućnosti s ojačanjima protiv čestog bušenja, a položaj na biciklu je uobičajeno visok - što doprinosi i boljoj uočljivosti te preglednosti u prometu. Često tu imamo i amortizere u predjelu sjedala i prednje vilice pa je vožnja udobna. Cross biciklima samo ime kaže da su namijenjeni vožnji osim po asfaltu i po raznim drugim vrstama putova, ali tu ne bi trebalo pretjerivati - jer onda moramo nabaviti pravi brdski bicikl. Gume su nešto debljeg profila, a mogu imati i manje ripne za lakše probijanje kroz šljunak i blato. Ukratko, prikladni su za duge vožnje po različitim terenima kao univerzalni bicikli.

    U posljednje vrijeme vrlo su popularni brdski bicikli (MTB), a odlikuju se robusnošću, “debelim” gumama, velikim amortizerima, disk kočnicama i ponekad drugačijom geometrijom od prijašnjih vrsta bicikala. Iako mnogi voze brdske ili kvazi brdske bicikle po gradu, u principu je to kontraproduktivno jer ih je teže voziti zbog većih i debljih guma, težih kotača, velikih amortizera... Jedino što je tu olakšavajuća okolnost jest dobra suspenzija takvih bicikala što svakako može pomoći na našim cestama punim rupa, preskakanju „rinzola“ i sl. Postoji jedna posebna vrsta brdskih bicikala namijenjenih samo spuštanju niz planinske staze - „downhill“. Oni su nešto izmijenjene geometrije, odlikuju se, primjerice, jako ukošenom cijevi sjedala, te ih ne treba zamijeniti s drugim brdskim biciklima. Ukoliko se ne želite cijeli život samo spuštati.

  • Aluminijski ili čelični: Zahtjevniji kupci sigurno će se zapitati oko materijala koji je korišten pri izradi bicikla, posebice okvira. Dva su najčešća izbora, čelik i aluminij. Ovaj potonji je u posljednje vrijeme češći i odlikuju ga cijevi nešto većeg promjera nego kod čelične rame. Ukratko, osnovna razlika između čelika i aluminija je što čelični bicikl izgleda tanje i lakše (manji promjeri cijevi) i nešto je mekši za vožnju. U principu je čelični dugotrajniji, ali sklon napadu rđe. Aluminijski su općenito nešto lakši, tvrđi i izgleda čvršće (ali to je samo vizualno), a to je zbog toga što nisu skloni savijanju. Za razliku od čeličnih, aluminijski okvir se ne može „popraviti“, zavariti i sl. Međutim, smatramo da ta priča oko materijala nije suviše bitna, svaki je bicikl dobar ako dobro paše vazaču/čici prema veličini, udobnosti i izgledu. kada smo odredili koju vrstu bicikla želimo dolazimo do vrlo bitne stavke – veličine bicikla, odnosno okvira. To se određuje prema visini tijela i svaki će prodavač u prodavaonici bicikla znati kako. Tradicionalna podjela na muški ili ženski bicikl – ovisno o gornjoj prečki, koja je kod muške varijante postavljena potpuno vodoravno, sve manje postaje bitna. Posebice to vrijedi za gradske bicikle. S pravilnom visinom trebao bi doći i onaj pravi osjećaj kada nam bicikl potpuno odgovara, je li tvrđi ili mekši, teško se vozi ili lagano i sl. A to znači da bi trebalo bicikl probati voziti prije kupnje te pravilno podesiti visinu sjedala, volana, pedale i sl. Na kraju, ne bi trebalo zanemariti ni izgled bicikla, boju, oblik cijevi rame, itd. Osjećaj vožnje može se dosta unaprijediti izborom opreme – kotači, gume, sjedalo pa i pedale te kočnice. Prvo što najčešće mijenjamo kod novog bicikla jest sjedalo, za neko udobnije, npr. sa silikonom.

  • Koliko novca izdvojiti?: Smatramo da je jako dobra analogija s iznosom mjesečnog leasinga za dobar auto. Uzmimo automobile iz svima nama poznatog i dragog WAG koncerna. Tako VW polo možemo dobiti već za cca 1200 kuna mjesečno (leasing rata bez učešća), što bi po analogiji mogao biti neki minimum minimuma koji bi trebalo izdvojiti za bicikl. Golf i Audi A3 idU za cca 2200 -2500 kn i tu već možemo odabrati vrlo pristojan bicikl neke od marki iz prve lige. Za cjenovnu grupu iznad 3000 kuna i bliže 4000 već znamo kakve automobile možemo pribaviti, a što se tiče bicikala – ako pogodimo sve što smo nabrojili plus dobar osjećaj – vjerojatno imamo bicikl za veći dio života, ako ne i za cijeli.

Zaključak: ne bi trebalo ići ispod 2000 kn, a sve iznad 4000 kn je u principu nepotrebno i to su bicikli koji jako privlače pažnju (kradljivaca), a razlika u cijeni ne donosi bitan pomak u voznim osobinama ili kvaliteti.