Nevenov bicikl

Gradovi za bicikle

U svjetlu najave gradnje prve prave biciklističke staze koja bi spajala Zagreb i Samobor (16 km), a koristila bi nekadašnju trasu Samoborčeka (vlak), pogledali smo malo po web i doznali kakva je situacija u razvijenim (biciklističkim) zemljama i gradovima.

Bicycles, Copenhagen
Biciki svuda oko nas

Kopenhagen, Danska

Smatra se da je glavni grad Danske jedno najprijateljskijijih mjesta za vožnju bicikla. Prema podacima, čak 36% stanovnika se vozi biciklom na posao, u školu ili drugdje u Kopenhagenu, što je - u omjeru - veći postotak nego što se vozi biciklom u cijeloj Americi. Lokalnim vlastima se to jako sviđa i plan im je tu brojku podići na 50 posto. Naravno, u Kopenhagenu postoji oko 400 km pravih biciklitičkih staza, a prve su napravljene još početkom 20 stoljeća. Iako nije bilo uvijek tako, procvat biciklizma je počeo od 70-tih godina (nekako se pokaklapa s naftnom krizom), a tijekom 50-tih i 60-tih bilo je doba stangacije. Zanimljivo je da su Danci izračunali i ekonomske efekte povećane vožnje biciklom pa tako svaki kilometar vožnje biciklom društvu donosi oko 25 centi dobiti (za razliku od toga km vožnje automobilom donosi gubitak). Pozitivnih je efekata još više, primjerice na okoliš, zdravlje biciklista, jefitnije održavanje cesta itd. Taj osjećaj dobre simbioze grada i bicikla dobio je i svoj naziv "kopenhagenizacija" (copenhagenize) pa tako i blog www.copenhagenize.com

Bicycles, Copenhagen
Kraljevstvo bicikala (glavni trg - Radhuspladsen)

 

Bordeaux, Francuska

600 km staza za bicikle

 

Dublin, Irska

200 km staza i traka. Ima jedan od nauspješnijih servisa javnih bicikala, poznatu kao Dublinbikes, te postoji program poticanja vožnje bicikla na posao ili u školu. 2009. godine .

Dublin, Dublinbikes
Dijeljenje bicikala bolje ide uz Colu

 

Antwerpen, Belgija

Restorani prilagođeni biciklistima, a glavni kolodvor ima poseban parking za bicikle.

 

Nantes, Francuska

400 km staza i traka. Bit će domaćin Velo-City Conferences 2015. godine – poticanje razvoja gradova prilagođenih biciklistima.

 

Berlin, Njemačka

Više od 1000 km bickl. Staza, a više od 15 posto prometa čine biciklisti.

 

Amsterdam, Nizozemska

400 km staza, a gotovo polovica građana se vozi po gradu na biciklu.

Bicycles, Amsterdam
Biciki na glavnom trgu u Amsterdamu

Utrecht, Nizozemska

Biciklističke rute kroz grad, veliko parkiralište za 12.500 bicikala.

 

Sevilja, Španjolska

120 km staza.

 

Montreal, Kanada

Puno staza, a po zimi se i s njih čisti snijeg kao i s kolnika.


Izvor: Bicycle.com i web.


Ne treba uopće napominjati da je riječ o zemljama čiji je BDP među najvećima na svijetu: