Nevenov bicikl

Promjena čeljusti kočnica

 

stare čeljusti kočnica
Stare čeljusti su dale svoje, barem nam se tako čini

Čeljusti V kočnica drže se za vilicu kotača s dva imbus vijka koja treba odviti. Na kutijama od čeljusti piše koja je prednja, a koja stražnja iako mi nismo uspjeli shvatiti u čemu je razlika!


nove čeljusti
Kod pričvršćivanja novih čeljusti treba paziti na mali utor koji ulazi u predviđene rupice na vilici kotača čime se (grubo) podešava njihov kut u odnosu na "felgu".

Lakši dio je gotov i sada slijedi podešavanja pločica kočnica da pravilno nasjednu na obruč kotača prilikom kočenja. Prema slikovnim uputama na japanskom od strane Shimana, razmak između pločica i kočione površine ne bi smio biti veći od 1mm. To, dakako, podrazumijeva da je kotač savršeno centriran!

čeljusti kočnica, uputa
Naš se proces zamjene približava kraju: sada treba zategnuti sajlu kočnice i pričvrstiti je predviđenim vijkom. Nakon toga ide fino podešavanje čeljusti da jednako naliježu na obruč kotača, a za to postoje dva mala vijka sa strane čeljusti (vidi sliku).

Nakon testa novih kočnica kraćom vožnjom slijedilo je finalno podešavanje vijka kod ručica kočnice i konačno smo mogli krenuti da neku dužu turu.

nove čeljusti  kočnica, Shimano Acera
Nove čeljusti kočnica na našem biciklu